BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Közel négyezer új koronavírusos beteget regisztráltak itthon egy nap alatt

Meghalt 101 beteg, így az elhunytak száma 2697 főre emelkedett.

Összesen 3945 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 122 863 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – írja a koronavirus.gov.hu.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Elhunyt 101 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 2697 főre emelkedett, 28 808-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 91 358 fő.

Az aktív fertőzöttek 24 százaléka, az elhunytak 27 százaléka, a gyógyultak 28 százaléka budapesti. 6352 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 473-an vannak lélegeztetőgépen.

Az egészségügyi védekezés részeként már zajlik az ingyenes influenza elleni oltások beadása. Folyamatos a háziorvosi praxisok ellátása az influenza elleni védőoltással.

Kedd este megjelent a Magyar Közlönyben az a rendelet, amely az Orbán Viktor miniszterelnök által hétfőn bejelentetett járványügyi korlátozásokat részletezi. Az országgyűlés megszavazta a plenáris ülésén a veszélyhelyzetről és a különleges jogrendről szóló előterjesztést.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.