BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vasárnapra közel 4700 új fertőzött lett itthon

Elhunyt 81 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 2438 főre emelkedett.

4673 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 109 616 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 81 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 2438 főre emelkedett, 25 070-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 82 108 fő. Az aktív fertőzöttek 25 százaléka, az elhunytak 29 százaléka, a gyógyultak 27 százaléka budapesti. 5803 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 417-en vannak lélegeztetőgépen.

Fotó: Mészáros János/ Új Néplap

Egész Európában, a szomszédos országokban és Magyarországon is exponenciálisan nő a fertőzöttek száma, egyre többen igényelnek kórházi ellátást. A járvány megállítani nem lehet, a cél a járvány lassítása.

Ezért a járvány elleni védekezés további erősítése érdekében a kormány visszaállította a rendkívüli jogrendet, azaz kihirdette a veszélyhelyzetet. Ez azért fontos, mert a rendkívüli jogrend – ahogy az első hullám idején, úgy most is – gyors cselekvést tesz lehetővé a kormány számára. A kormány az Országgyűlést arra kéri, hogy a rendkívüli jogrendet 90 nappal hosszabbítsa majd meg, az erről szóló javaslatot kedden tárgyalják.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.