BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Német lap: az EB lejáratókampányt folytat a BioNTech ellen

Az unió négy hónapig alkudozott a BioNTech vakcinájának áráról.

Az Európai Bizottság lejáratókampányt folytat a BioNTech német gyógyszergyártó cég ellen – állítja a Focus.de német hírportálon megjelent írásában Jan Fleischauer német újságíró.

A zsurnaliszta péntek hajnalban adásba került, Nettó 9 perc Fleischauer című műsorából közzétett részletben azt állítja, hogy a korábban hősként, a világot a vírustól, Németországot pedig a végtelen vesztegzártól megmentő Ugur Sahin (a BioNTech alapítója) mára a kapitalizmus gyűlöletes figurájává vált, miután az ARD német közszolgálati műsorszolgáltató olyan dokumentumokat szerzett meg, melyek szerint a BioNTech eleinte dózisonként 54 eurót akart kérni az új típusú koronavírus elleni vakcináért.

Micsoda uzsora! Nem csoda, hogy a bizottság nem akarta egyből aláírni a szerződést

– foglal állást Fleischauer, kiemelve, hogy a kanyaró, a bárányhimlő vagy a hepatitisz elleni oltás mind drágább ennél.

Fotó: AFP

Az újságíró szerint az EU négy hónapon át alkudozott, amíg lealkudta az árat 13 euróra, és ennek tudható be, hogy Izrael és az Egyesült Államok is előrébb tart a lakosság átoltásával.

Baden-Württembergben a 80 évesek még mindig várakoznak az időpontjukra, New Jerseyben meg elég, ha valaki dohányzik, ahhoz, hogy beoltsák. Na de mennyit spóroltunk! A zsugoriság menő. Vagy mégsem

– mondja Fleischauer péntek hajnali műsorának beharangozójában.

Az Egyesült Államokban tavaly december 14-én adták be az első Covid-19 elleni oltást. Az Európai Unióban két héttel később kezdődött az oltások beadása. Izrael magasabb árat fizetett a vakcinákért, és azt is vállalta, hogy egészségügyi adatokat ad át a Pfizernek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.