BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az Apple megregulázza a hirdetőit

Szigorú szabályok lépnek életbe az ujjlenyomatos követések esetében az appoknál.

Az Origo cikke szerint hiába kötelezte az alkalmazások fejlesztőit a magánszféra védelmével és adatgyűjtéssel kapcsolatos információk elérhetővé tételére az Apple, nem csökkent a mobilozók titkos és agresszív követése. A problémát sokszor nem is maguk az alkalmazások fejlesztői jelentik, hanem az olyan reklámcégek, amelyeknek a szolgáltatásait igénybe veszik az appjaikon belüli hirdetések megjelenítéséhez.

Fotó: AFP

Most tavaszi takarításba kezdett emiatt az Apple:

minden olyan új appot vagy alkalmazásfrissítést visszautasít, amelyben megtalálhatóak bizonyos reklámcégek követésre használt komponensei, többek közt az Adjust SDK biztosan érintett. Mint írták, ennek oka, hogy a tiltólistára került komponensek esetében az appok nem tájékoztatják a mobilozókat az eszközeik ujjlenyomatozásos módszerrel történő követéséről, továbbá ennek letiltására sincs lehetőség.

Mindez a tavasszal érkező iOS 14.5-től kezdve irrelevánssá válik: az Apple egyértelműen közölte, hogy egyáltalán nem fogja megengedni többé az ujjlenyomatozást használó követést az appokban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.