BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egy férfi szándékosan kapta el a koronavírust, hogy ne kelljen felvennie az oltást, de belehalt a fertőzésbe

Ausztriában egyre jobban terjednek a Covid-bulik, ahol jellemzően a harmincas korosztály szeretne túlesni a betegségen.

Belehalt a koronavírus-fertőzésbe egy osztrák férfi, aki szándékosan betegítette meg magát. A férfi azt remélte, hogy a gyógyulti státusszal majd ő is hozzájuthat azokhoz a szolgáltatásokhoz, amelyeket például az oltottak kapnak – olvasható a Die Pressében.

A hvg.hu szemléje szerint 

az 55 éves férfi Stájerország tartományban lett covidos, ahol egy direkt ilyen célra szervezett bulin vett részt. Ezekre a rendezvényekre azok mennek el, akik szándékosan meg akarnak fertőződni, mert nem akarják az oltást felvenni.

Fotó: Shutterstock

A Die Presse idéz egy helyi orvost, aki szerint 

sok ilyen összejövetelről hallani, és egyáltalán nem ritka, hogy az esetek halállal végződnek. 

A névtelenséget kérő orvos több 30 év alatti fiatalról is beszámolt, akik ilyen rendezvényeken betegedtek meg, de nem gyógyultak meg, mert még most is az úgynevezett hosszú Covid-szindrómában szenvednek. 

A világon 256 061 544 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 5 131 743. A fertőzés 192 országban és régióban van jelen.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.