BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szakértő: Oroszország háború nélkül is győzhet

Amennyiben Oroszország semmilyen engedményt nem kap a Nyugat részéről, Moszkva további konfliktusokat generálhat.

Senkinek sem érdeke a háború, de az Egyesült Államok került lépéskényszerbe az ukrán válság során. A valószínűsíthető szankciók egy része betarthatatlan, például egyáltalán nem reális, hogy Európa ne vásároljon gázt Oroszországtól, de saját hitelességének megőrzésére valamiről döntenie kell az Egyesült Államoknak, és az Európai Uniónak – mondta a VG Podcastben Danube Institute vezető kutatója, Anton Bendarzsevszkij.

Fotó: Mikhail Klimentyev / AFP

A szakember a többi közt arról beszélt, hogyha Oroszország nem kapja meg a számára szükséges biztonsági garanciákat, akkor az orosz egységek csapatkivonása komoly presztízsveszteséget jelentene Vlagyimir Putyin számára.

Mint ismert az orosz követelések közé tartozik , hogy Ukrajna ne lehessen a NATO tagja.

Ha Oroszország semmilyen engedményt nem kap a Nyugat részéről, csak úgy oldódhat meg a konfliktus, ha Moszkva további konfliktusokat generál.

Hallgassa meg a teljes beszélgetést:

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.