BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kidobnák az amerikaiak Oroszországot az Emberi Jogi Bizottságból

Hamarosan szavazhatnak is a felvetésről a tagok.

Felfüggesztenék Oroszország tagságát az ENSZ Emberi Jogi Bizottságában határozatlan időre az Ukrajnában elkövetett mészárlások miatt. Mint ismert: a Kijev északi részéről kivonuló orosz csapatok iszonyatos pusztítást és több száz civil halottat hagytak hátra. Moszkva viszont cáfolja, hogy katonáik öltek volna többek között Bucsában. 

Megrendezettnek tartja a bucsai mészárlást Moszkva, de a világ felhördült a rémtetteken

Irtózatos pusztítást hagyott maga után az orosz hadsereg a kivonulása után Kijev északi részén, ami nemzetközi vizsgálatokat vonhat maga után.

A Reuters hírügynökség az amerikai ENSZ nagykövetre, Linda Thomas-Greenfieldre hivatkozva azt írja: az Egyesült Államok azt fogja kérni, hogy szavazzák meg a következő, New York-i ülésen a felfüggesztést az emberi jogok megsértése miatt. Ehhez a 193 tagország kétharmada kell. 

Thomas-Greenfield Romániában tett látogatásakor azt mondta, szeretné, ha már a héten döntenének az ügyben. 

Fotó: DENIS BALIBOUSE

Azt üzenem 140 országnak, akik bátran összetartanak, hogy nézzék meg a bucsai képeket és az Ukrajnát érő pusztítást és cselekedjenek

– mondta a nagykövet. 

Az orosz ENSZ-küldött, Gyennadij Gyatilov szerint a beadvány nem fogja elérni a szükséges kétharmados többséget. 

Washington a saját céljai elérésére használja fel az ukrajnai krízist

– mondta a küldött. 

 

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.