BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pár perces légiriadó volt Kárpátalján

Kedden megszólaltak a légvédelmi szirénák Kárpátalján, ahol az utóbbi hetekben szinte mindennaposakká váltak a légiriadók. 

Kedden a délelőtti órákban újabb légiriadó volt Kárpátalján. A figyelmeztetést a légi veszélyre a megye teljes területére kiadták, a településeken megszólaltak a szirénák, és az okostelefonokra telepített speciális alkalmazások is veszélyt jeleztek. 

A riadó ezúttal csupán pár percig tartott, de korábban többórásra is volt példa.

Az orosz támadás intenzív időszakában előfordult, hogy három-négy riasztást is elrendeltek egyetlen nap alatt, de  a Magyarországon kívül Lengyelországgal, Szlovákiával és Romániával határos Kárpátalját mindeddig nem érte légicsapás. 

Légiriadó esetén a lakóhelyen ki kell kapcsolni a gázt, a villanyt, és a legfontosabb iratokkal, valamint némi víz- és élelmiszer-tartalékkal óvóhelyre kell vonulni.

Ha ez nem lehetséges (például nincs a közelben ilyen), akkor a lakóház pincéjébe kell húzódni, végső esetben pedig a fürdőszobát vagy hasonló zárt helyiséget javasolják igénybe venni. 

A légi veszély elmúltáról a szirénák hangján kívül a rádiók, az okostelefonok alkalmazásai és a közösségi oldalak segítségével is tájékoztatja a lakosságot a területileg illetékes katonai közigazgatás.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.