BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Zelenszkij nagy kéréssel fordult Bidenhez: Oroszország kerüljön fel a terrorizmust támogató országok listájára

Az amerikai elnök nem kötelezte el magát semmiféle intézkedés mellett.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök arra kérte Joe Biden amerikai elnököt, hogy helyezze Oroszországot a terrorizmust támogató országok listájára 

közölte pénteken a Washington Post. A lap a két államfő telefonbeszélgetéséről tudomással bíró forrásokra hivatkozva megjegyezte, hogy Biden ugyanakkor nem kötelezte el magát semmiféle intézkedés mellett.

Az említett amerikai lajstromra olyan országok kerülhetnek fel, amelyek ismételten támogatást nyújtottak nemzetközi terrorizmusnak minősülő cselekményekhez. 

Jelenleg négy ország szerepel a listán: Irán, Észak-Korea, Szíria és Kuba.

Fotó: MTI/AP/Ukrán elnöki sajtóhivatal

Andrij Nebitov kijevi rendőrfőnök pénteki sajtótájékoztatóján arról számolt be, hogy a legfrissebb adatok szerint több mint 900 civil holttestét találták meg a fővárosi régióból visszavonuló orosz csapatok nyomán. Rendőrségi adatokra hivatkozva elmondta, hogy az emberek 95 százalékával lövések végeztek.

Ebből arra következtetünk, hogy az orosz megszállás alatt az embereket egyszerűen agyonlőtték az utcákon

hangoztatta Nebitov, hozzátéve, hogy naponta találnak újabb halottakat a törmelék alatt, vagy tömegsírokban.

A legtöbb áldozatot Bucsában találtuk, ahol több mint 350 holttestet számoltunk össze

tette hozzá a kijevi rendőrfőnök.

Fogolycsere, busz- és gyárrobbantás, ötmillió menekült – ez történt nagypénteken Ukrajnában

Az orosz erők Harkivban tűz alá vettek egy evakuálandó civilekkel teli buszt, heten meghaltak, 27-en megsebesültek. Több mint ötmillió ember menekült el Ukrajnából az Oroszország által indított háború kezdete, február 24. óta.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.