BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Putyin: Oroszország még csak most jön lendületbe Ukrajnában

Keménykedik, de hetek óta először említ diplomáciai megoldást az orosz elnök.

Rendkívül harcias beszédet mondott csütörtökön Vlagyimir Putyin orosz elnök, aki a Nyugatot is arra biztatta, hogy csak próbálja meg legyőzni Oroszországot a harctéren – írja a Reuters.

Mint mondta, a Nyugat az utolsó ukránig kíván harcolni, ami tragédia az ukrán nép számára, 

de úgy tűnik, ebbe az irányba tartanak a történések. Oroszország szerint az ország gazdaságát porba sújtó szankciókkal a Nyugat gyakorlatilag proxyháborút folytat ellenük, ahogy az Ukrajnának szállított fegyverek is ezt a célt szolgálják.

putyin
Fotó: Dmitrij Azarov

Az orosz elnök szerint azonban Oroszország csak most kezd belelendülni a háborúskodásba, és mindenki jobban teszi, ha elhiszi, komolyabban még bele se kezdtek. Azt azonban hozzátette, hogy nem utasítják el a béketárgyalásokat. Figyelmeztetett arra is, hogy minél tovább tartanak a harcok, annál nehezebb lesz a tárgyalás is.

Mindazonáltal hetek óta ez az első alkalom, hogy Moszkva felveti a diplomácia lehetőségét, 

miután az elmúlt hetek kommunikációját az az állítás határozta meg, hogy az ukránokkal folyó tárgyalások összeomlottak.

A február 24-i támadás óta az orosz csapatok nagy darabokat hasítottak ki Ukrajnából, vasárnap például bejelentették, hogy sikerült a teljes Luhanszk régiót az ellenőrzésük alá vonni. Ugyanakkor az előrenyomulás lassabb volt a vártnál, és a támadó haderő véres fejjel vonult vissza Kijev és a második legnagyobb ukrán város, Harkiv ostroma után.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.