BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb halottakat gyászol Kárpátalja

Az orosz támadás visszaveréséért Kárpátalja lakói is hajlandók életüket áldozni.

Az Ukrajna elleni orosz invázióban az ország kárpátaljai lakói is részt vesznek az ország védelmében, és sajnos ez néha azzal jár, hogy életüket kénytelenek adni a megszállók kiűzése érdekében.

Flag,Of,Russia,And,Ukraine,Painted,On,A,Concrete,Wall
Fotó: Shutterstock

A háborúban legutóbb két férfi vesztette életét a térségből, a 47 éves ungvári Olekszandr Prisztaja, aki szeptember 17-én esett el a harcokban, és a perecsenyi Artem Petroszjan is a háború áldozatává vált. Mind a ketten az ungvári járási 68. különálló területvédelmi zászlóalj tagjai voltak. Prisztaja, aki 2014 és 2016 között a munkácsi 128. különálló hegyi rohamdandár kötelékében teljesített szolgálatot a kelet-ukrajnai terrorellenes műveletben, február 24-én azonnal jelentkezett a területvédelmi zászlóaljhoz – írja a Kárpáti Igaz Szó.

Oroszország Ukrajna ellen indított háborújában hunyt el Artem Petroszjan. Halálhíréről Ivan Pohoriljak, a Perecsenyi kistérség polgármestere számolt be közösségi oldalán.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.