BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A rendőrök megtalálták a több millió forintot érő biciklit, amit a tolvaj tízezer forintért adott tovább

Két huszonéves férfi lopott el egy speciális anyagból készült elektromos kerékpárt a nyolcadik kerületből.

Egy közel 5 millió forint értékű, speciális fejlesztésű kerékpárt loptak el a VIII. kerületből. A rendőrök pár napon belül elfogták a tolvajt, és visszajuttatták a kerékpárt tulajdonosának. A tolvaj mindössze tízezer forintért adta el – számolt be a Police.hu.  

rendőrság, bicikli, motor, 
RÁDI MÓNIKA
FOTÓ: RENDŐRSÉG
Fotó: Zsaru Magazin / Facebook

A német partner megrendelésére speciális anyagból készült, egyedi azonosítóval ellátott motoros kerékpár fejlesztési költsége 12 ezer euró volt. 

A lopott biciklit a közterület-felügyelők vették észre az egyik térfigyelő kamerán, két férfi tologatta a Magdolna utcán. Amikor kiérkeztek a helyszínre a rendőrök, a tettesek gyorsan beszaladtak az egyik a társasházba. Az buktatta le őket, hogy egyikük, a 22 éves B. István kinézett a kapun. Rajtuk keresztül jutottak el a biciklitolvajig, aki a X. kerületben lakott. R. Tamást elismerte a kerékpár ellopását. A VIII. kerületi Rendőrkapitányságon elmondta, hogy március 17-én este sétált az utcán, és meglátta a biciklit. Levágta róla a lakatot, majd eltolta egy közeli társasházhoz, ahol elrejtette. Három nappal később visszament érte, és 10 ezer forintért túladott rajta.

A rendőrség közlése szerint 

a tolvajszokás, hogy miután ellopják a biciklit, pár napra valahol „pihentetik”, hogy ha keresik, ne szúrják ki az utcán.

R. Tamást lopás bűntettének elkövetésével, B. Istvánt jelentős értéket meg nem haladó vagyon megszerzésével, rendelkezési jogosultság szerzésével elkövetett pénzmosás bűntettével gyanúsítják, mindketten szabadlábon védekeznek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.