BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Már két fronton sikerült áttörni az ukránoknak, lendületet vett az ellentámadás

Miközben az ukrán erők tovább haladnak Melitopol felé, az ukrán védelmi minisztérium arról adott ki közleményt, hogy Bahmutnál is sikerült áttörni az orosz védelmet. Ez azt jelentheti, hogy két ponton is felszakadt a front. A Háborús Tanulmányok Intézetének jelentése szerint Oroszország megpróbálja visszaszerezni a kezdeményezést a földi harcban, és ellentámadást szervezett Donyeck megyében. Erről még nem tudni sokat, a hírek szerint egyelőre nem értek el sikereket.

Az ukrán csapatoknak a robotinei siker után Bahmutnál is sikerült előrenyomulniuk, így már két ponton is halad az ellentámadás – erről az ukrán védelmi miniszter helyettese, Hanna Maliar beszélt.

Military training of Ukrainian Army in Donetsk Oblast
Fotó: Anadolu Agency via AFP

Maliar elmondta, hogy csapataik, azt követően, hogy áttörték az orosz védelmet Robotine falu mellett, sikeresen benyomultak az orosz területre, és haladnak tovább Melitopol felé. Ez a város Ukrajna oroszok által elfoglalt déli részének a közigazgatási központja, egyben jelentős logisztikai állomás is, ahonnan Oroszország a szárazföldön keresztül képes eljutni a Krím félszigetre. 

Maliar szerint az orosz védelem egyre nehezebben képes feltartóztatni az ukrán seregeket 

erről a The Kyiv Independent írt.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök országa belföldi rakétagyártásáról beszélt. Az államfő kijelentette, hogy Ukrajna csapásmérő képességének javítása érdekében fel kell gyorsítaniuk a saját gyártású rakéták előállítását – erről a Háborús Tanulmányok Intézete (ISW) írt egy jelentésében.

Elhozná a földi poklot az atomháború

Borzalmak sorozata, az emberiség megmaradt részének esetleges kihalása, az „atomtél” sötét infernója, milliók éhhalála, bandák, kegyetlenségek, egymás irtása – ezek várhatnak az emberiségre, ha bekövetkezik az elképzelhetetlen, ha a nagyhatalmak, esetünkben az USA és Oroszország nukleáris fegyverekkel esnek egymásnak.

Az ISW arról is írt, hogy az oroszok továbbra is deportálják az elfogott ukrán gyerekeket, akiket aztán oroszosítanak a saját területeiken. Azt is kiemelték, hogy 

orosz csapatok ellentámadást szerveztek Donyeck megyében, azonban állítólag ez a kísérlet nem járt sikerrel.

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.