BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
robert fico

Túl van az életveszélyen Robert Fico

A szlovák kormányfőt a gyomrán és egy ízületénél találta el a 71 éves támadó. Ficót a merénylet után a besztercebányai kórházba szállították.

Súlyosan megsérült Robvert Fico szlovák miniszterelnök az ellene elkövetett szerdai merényletben, miután egy golyó a kormányfő gyomrába fúródott, míg egy másik egy ízületet ért – mondta szerda este a BBC Newshour műsorában Tomas Taraba, a kisebbik koalíciós pártból, az SNS-ből érkezett környezetvédelmi miniszter és miniszterelnök-helyettes.

robert fico
Robert Ficót a besztercebányai kórházba szállították / Fotó: AFP

Taraba szólt arról is, hogy tudomása szerint a műtét jól sikerült és a miniszterelnök jelenleg nincs életveszélyben, majd az ellenzéki pártokat vádolta azzal, hogy hamis narratívákat állítanak fel, melyek szörnyetegként írják le Ficót – írja az Új Szó.

Rober Ficót szerdán Nyitrabányán lőtte meg legálisan birtokolt fegyverével egy 71 éves író, Juraj Cintula a kormány kihelyezett ülése után. A politikust a besztercebányai kórházba szállítottak a merénylet után.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.