BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Telegram pénzügyileg is megszenvedi a tulajdonosa elleni francia eljárást

A francia hatóságok Pavel Durov elleni fellépése keresztbe tesz a Telegram tőzsdei bevezetésének, aggódnak a kötvénytulajdonosok – írta a Financial Times.

A Telegram két éven belüli tőzsdei bevezetésére vonatkozó remények foszlottak szét azzal, hogy vádat emeltek az üzenetküldő alkalmazás vezérigazgatója ellen. A kötvénytulajdonosok meredek veszteségeket szenvednek el az elmúlt napok eseményei miatt. Pavel Durov, a Telegram tulajdonosa márciusban nyilatkozott a Financial Timesnak az IPO-val kapcsolatban. 

A szakértők azonban arra figyelmeztetnek, hogy minden bevételszerzés nehézkes lesz, ha a hirdetők visszalépnek − írja a Financial Times. A platform neve ugyanis immár gyermekek állítólagos szexuális zaklatását tartalmazó anyagokhoz kapcsolódik. „Akkor csak a titkosítással kapcsolatos csalások és a gyors súlycsökkentő reklámok maradnak” – mondta egy az üzletet ismerő személy.

Telegram CEO Pavel Durov to face judge in Paris as detention ends
Szerdán állt a francia bíróság elé a Telegram tulajdonosa / Fotó: Anadolu via AFP

Durov ellen egy sor előzetes vádat emelnek Franciaországban. A fejlemény katasztrofális a dubaji székhelyű Telegram számára. A Telegram 2023-as pénzügyi kimutatásai szerint, amelyeket a Financial Times is megismert, a vállalat tavaly 342 millió dolláros bevételt ért el, 108 millió dolláros működési veszteséggel. Az összes veszteség adózás után körülbelül 173 millió dollár volt.

A Telegram teljes mértékben Durov tulajdonában van, aki több milliárd dollárnyi kriptovalután ül, a vállalat mégis mintegy 2,4 milliárd dollárt vett fel a lejáró hitelei finanszírozására.

 

 

 


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.