BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Élő közvetítés
folyamatosan frissül

Az izraeli háború 310. napja – Tízezrek evakuálását rendelték el Hán Júniszban

Palestinians to migrate for safer areas after Israel's evacuation warning in Khan Yunis
gáza
izrael
háború
Összefoglaló:

Izrael egyik napról a másikra kiterjesztette a Gázai övezet déli részén fekvő Hán Júnisz kiürítési parancsait, palesztin lakosok tízezreit kényszerítve arra, hogy sötétben távozzanak, miközben már a harckocsitűzből eredő robbanások visszhangoztak körülöttük – jelentette a The Guardian.

Palestinians to migrate for safer areas after Israel's evacuation warning in Khan Yunis
gáza
izrael
háború
Fotó: Anadolu via AFP

Az izraeli hadsereg tájékoztatása szerint a háború előtt Gázát irányító Hamász-csoport fegyvereseit támadták meg, akik ezeket a területeket támadások előkészítésére és rakéták tárolására használták.

A Gázai övezet déli részén fekvő Hán Júniszban a kiürítési utasítás a középső, keleti és nyugati körzetekre terjedt ki, így ez az egyik legnagyobb ilyen parancs a tíz hónapja tartó konfliktusban.

A bejelentést az X-en, valamint a lakók telefonjaira küldött szöveges és hangüzenetekben tették közzé. 

Saját biztonsága érdekében haladéktalanul ki kell menekülnie az újonnan létrehozott humanitárius zónába. A terület, ahol tartózkodik, veszélyes harci zónának számít

– áll az izraeli hadsereg által küldött felszólításban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.