BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több ezer fiatal segít az árvíz elleni védekezésben

A napokban több ezer fiatalt mozgósítanak, hogy a Duna szakaszain végig segítsenek. Az árvízi védekezésben résztvevők önkéntes krediteket fognak kapni.

Több ezer középiskolás és felsőoktatásban részt vevő hallgató fiatal segít az árvízi védekezésben – mondta a kultúráért és innovációért felelős miniszter kedden reggel a Pest vármegyei Pócsmegyeren.

ORBÁN Viktor
árvíz
Orbán Viktor személyesen nézte meg az árvízhelyzetet Visegrádon / Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán

Hankó Balázs azt mondta, erős fiataljaink vannak, akik készek minden olyan helyzetben segíteni, amikor szükség van rájuk; most olyan helyzetet élünk, amikor mindenkinek az összefogására szükség van.

A miniszter köszönetét fejezte ki a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK), amellyel nem először szerveznek közös segítő megmozdulásokat. Bejelentette, a következő napokban több ezer fiatalt mozgósítanak, hogy a Duna szakaszain végig segítsék az árvízi védekezést. Hozzátette, hogy önkéntes krediteket fognak kapni a résztvevők. A HÖOK a NEPTUN rendszeren keresztül küldött üzenetet a hallgatóknak, a Nemzeti Szakképzési Hivatal a KRÉTA rendszeren keresztül hívta segíteni a fiatalokat, a kormány pedig a koordinálásban segíti őket – fejtette ki.

Kiemelte, hogy a Lyonból, a WorldSkills világversenyről hétfőn hazatérő, szakképzésben tanuló csapat is részt vesz a védekezésben. A versenyen az érmek összesítése alapján Magyarország a 10. helyen zárt, és amint hazaértek, rögtön jöttek is segíteni – mondta.

Ismertette, az árvízi védekezésben való részvétel beleszámít a középiskolások 50 órás kötelező közösségi szolgálatába. Eszterhai Marcell, a HÖOK elnöke elmondta, hogy az árvízi védekezésben részt vevő hallgatók a jövő évi EFOTT-ra napijegyet fognak kapni, segítségüket pedig a kreditekkel is jutalmazzák.

Árvíz: egyre több a katona a gátakon

Szalay-Bobrovniczky Kristóf szerint annyi katona megy a gátakra, amennyi csak kell. Az árvíz elleni védekezésben jelenleg 1400 honvéd vesz részt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.