BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vaddisznó okozott félelmetes balesetet az M7-es autópályán

Az autópálya nem hermetikusan elzárt terület. Egy autós levideózta, ahogy az M7-esen egy vaddisznó keresztülrohan az úton, és majdnem felöklel egy autót.

Váratlan, elég ijesztő baleset történt nemrég az M7-es autópályán: egy vaddisznó bejutott a sztrádára, és egyenesen nekirohant egy, a középső sávban szabályosan közlekedő személyautóba – írta az Origo.

Wild,Boar,Close,Up,(,Sus,Scrofa,)
vaddisznó, baleset, M7 autópálya
Székesfehérvár és Budapest között bukkant fel az M7-esen egy vaddisznó / Fotó: Shutterstock (képünk illusztráció)

A Vezess.hu egyik olvasója fedélzeti kamerájával rögzítette az ijesztő esetet. A portál kiemelte, hogy bár a magyarországi autópályák nagy részét vadkerítés veszi körül, néha mégis előfordulhatnak ilyen balesetek. Megkeresésükre a Magyar Közút még korábban, egy hasonló esettel kapcsolatban felhívta a figyelmet arra, hogy az autópálya nem hermetikusan elzárt terület. A sztrádák csomópontjainál, le- és felhajtóinál megszakadnak a védőkerítések, így átjuthatnak a vadon élő állatok.

Belakták a szarvasok és a vaddisznók Magyarországot, gyérítésre van szükség

Egészen megdöbbentő mértékben, az eltartóképességet jócskán meghaladva szaporodott el a nagyvadállomány, amelynek gyérítése szükséges lenne. A keletkezett vadkárok térítésében viszont a vadászok szerint nincs akkora gond, mint amekkorát az agrárkamara lát.

Az alábbi videón is látható incidens egyébként az M7-es Székesfehérvártól Budapest felé vezető szakaszán történt, ahol vadveszélyre figyelmeztető táblákat is kihelyeztek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.