BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Leukémiás Harvey Weinstein

A legújabb tárgyalásra váró, volt producert számos egészségügyi probléma is gyötri. A múlt hónapban még a börtönt is el kellett hagynia egy szívműtét miatt Weinsteinnek.

Krónikus mieloid leukémiában szenved az egykori hollywoodi producer, Harvey Weinstein, aki a New York-i Rikers Island börtönben várja legújabb tárgyalását, ahol nemi erőszakkal vádolják.

(FILES) Former film producer Harvey Weinstein appears in Manhattan Criminal Court for a pretrial hearing, following his overturned sex crimes conviction, in New York City, July 19, 2024. Disgraced Hollywood movie producer Harvey Weinstein has been diagnosed with a form of bone marrow cancer, US media reported October 21, 2023, a month after he was indicted on a new sex crime charge. Weinstein, 72, has chronic myeloid leukemia and is undergoing treatment in a New York prison, according to NBC News and ABC News, citing sources. (Photo by KENA BETANCUR / POOL / AFP)
Harvey Weinstein a bíróság előtt / Fotó: Kena Betancur / POOL / AFP

A #MeToo-mozgalom születésére is nagy hatást gyakorló, egykori mogul ügyvédei szerint a 72 éves férfit egészségügyi problémák sora gyötri, szeptemberben egy kórházba is elszállították, hogy szívműtétet hajtsanak végre rajta, mielőtt visszavitték volna a börtönbe – idézi fel a Reuters.

Weinstein tagadja a vádakat

Weinstein tagadja, hogy bármilyen, a másik fél beleegyezését mellőző szexuális kapcsolata lett volna, ám ennek ellenére 2020 februárjában nemi erőszak vádjával találták bűnösnek. Noha ezt 

az ügyet a New York-i fellebbviteli bíróság semmissé tette áprilisban, a producert más, különálló ügyekben is elítélték

A New York-i bíróság szerint, mivel olyan tanúvallomásokat is engedélyeztek a megsemmisített ügyében, amelyekben olyan nők beszéltek Weinsteinről, akik abban a vádiratban nem szerepeltek áldozatként, a producer joga a tisztességes tárgyaláshoz sérült, ezért elrendelte az ügy újratárgyalását.

Az újabb tárgyalásra váró egykori producer cukorbetegséggel, magas vérnyomással, gerincszűkülettel, szívének és tüdejének vizesedésével is küzd a tárgyalások mellett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.