BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lengyelország nyer a Ryanair sztrájkján

A Ryanair a téli menetrend kezdetétől, október 28-tól minden ötödik dublini bázisú repülőgépét Lengyelországba helyezi át.

Az írországi személyzet sztrájkja miatt csökkenti a dublini bázissal rendelkező flottáját a Ryanair és lengyel charter leányvállalatához helyezi át az így felszabaduló gépeket – számolt be szerdán az aerotelegraph.com hírportál.

A Ryanair a téli menetrend kezdetétől, október 28-tól minden ötödik dublini bázisú repülőgépét Lengyelországba helyezi át.

Fotó: MTI/EPA/Fernando Villar

 

Dublinban így 30 helyett 24 Boeing B737 gép állomásozik majd, ami egyúttal több mint száz pilóta és kétszáz utaskísérői állás megszűnését is jelenti.

A lengyel Ryanair Sun charter légitársaság négy gépből álló flottája pedig a téli menetrendtől a Dublinból áthelyezett gépekkel bővül.

A Ryanair a gépek áthelyezésével párhuzamosan megszűnő munkahelyek egy részét is Lengyelországban kínálja fel a Dublinban feleslegessé vált alkalmazottaknak.

Eljárást indított a fővárosi kormányhivatal poggyász-ügyben

A Ryanair légitársaság sorozatos poggyászkezeléssel kapcsolatos incidenseinek okán dr. György István kormánymegbízott kedden azonnali, átfogó vizsgálatot kezdeményezett Budapest Főváros Kormányhivatala Fogyasztóvédelmi Főosztályának bevonásával.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.