BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ellentámadásban a régiségkereskedők

A régi művészettel foglalkozó kereskedők nem lépnek fel elég határozottan piaci pozícióik hosszú ideje tartó romlása ellen – erre a következtetésre jutottak a nyáron rendezett első német művészeti és régiségkereskedelmi kongresszus résztvevői. A német műkereskedelmi szövetség (DK) által szervezett bambergi fórumon elhangzott: miközben a modern és a kortárs művészet iránti érdeklődés gyors ütemben nő, és a piaci forgalom egyre nagyobb hányada a nemzetközi aukciósházaknál csapódik le, a régi képeket, műtárgyakat kínáló hagyományos galériák, régiségüzletek alig jutnak megfelelő áruhoz, és nehezen tudnak kapcsolatba lépni a gyűjtőkkel.

A helyzet javításához kulcsfontosságú, hogy minden kereskedő kialakítsa és folyamatosan fejlessze internetes portálját, bemutatva rajta nemcsak elérhetőségét és profilját, hanem lehetőleg minél több megvásárolható alkotás fotóját és leírását is – javasolja Markus Eisenbeis, a kölni Van Ham aukciósház vezetője. A másik kitörési pont – a kortárs művészeti vásárok példájára – a kínálat koncentrált bemutatását lehetővé tevő, nagyobb gyűjtői kört vonzó vásárok szervezése. Ezt felismerve néhány német galerista arra készül, hogy november 12–16. között mintegy két tucat kiállítóval régiszobor-vásárt szervez Berlinben. Az időpont megválasztása nem véletlen: a német főváros november 9–18. között ad otthont az Ars Nobilis elnevezésű, a régi műtárgyak legszélesebb körét felvonultató vásárnak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.