BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ismét szépen csillogtak a BÁV ékszerei

Amint várható volt, az ékszerek a grafikákénál nagyobb sikert értek el a BÁV múlt heti aukcióján. Az első napon kalapács alá vitt 230 tételnyi ékszer, ezüsttárgy és óra majdnem 80 százaléka gazdára talált, bár a 19,3 millió forintos összleütési érték így is elmaradt a 22 milliós induló összegtől.

Egyértelmű sikernek tekinthető, hogy ezúttal a legdrágább tételek is elkeltek. A 194. számmal indított fehérarany női gyűrűre az egymilliós kikiáltási áron volt jelentkező, ugyanakkor egy másik – eredetileg csupán 700 ezerre taksált – fehérarany gyűrűért (192.) egészen 1,1 millióig tartott a küzdelem. A különlegességnek számító, 209. számmal indított ezüst zenélődoboz ára 350-ről 600 ezer forintra kúszott fel. Az órák közül is elkelt a legdrágább darab (210. sz., lásd VG, szeptember 17., 19. oldal), igaz, csak a 490 ezer forintos induló áron.

A szerdai grafikai aukció már csak hatvan százalék körüli kelendőségi aránnyal és az összkikiáltási érték kétharmadára, szűk négymillió forintra rúgó forgalommal zárult. A legmagasabb árat Ferenczy Noémi Összefogás című akvarellje (260/380 ezer forint) és Vaszary János Befőzés című, szintén vízfestékkel készült lapja (220/340 ezer forint) érte el. TG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.