BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb bank módosít frankhitelei feltételein

Az Erste Bank szerdától a svájci frank alapon folyósított piaci kamatozású lakáshitelek és szabad felhasználású jelzáloghitelek korábban meghirdetett akciós feltételeit visszavonja, ezzel párhuzamosan új, forint és euró alapú lakáshiteleket és szabad felhasználású jelzáloghiteleket vezet be - közölte a hitelintézet szerdán.

Valamennyi, svájci frank alapú hitelekre vonatkozó akciós ajánlatát visszavonja a bank, és ezen termékek esetében új kondíciókat állapít meg. Eszerint a svájci frank alapú piaci kamatozású lakáshiteleknél a kamat évi 9,49-9,79 százalékra (teljes hiteldíj mutató - THM: 11,00-11,08 százalék), a szabad felhasználású jelzáloghitelek esetében évi 9,99-10,29 százalékra (THM: 11,47-11,65 százalék) változik.

A kondíciók változása a 2008. október 22-e előtt befogadott ügyleteket nem érinti. A közlemény szerint a forint árfolyamának utóbbi hetekben tapasztalt gyengülése, a korábbiakhoz képest erősen ingadozó árfolyam miatt az utóbbi időszakban rendkívüli módon megemelkedett a svájci frank alapú hitelek finanszírozási költsége.

A bank mindemellett mától új, hat hónapos kamatperiódusú euró és forint alapú piaci lakáshitelt és szabad felhasználású jelzálog-hitelt vezet be. A forint és euró alapú jelzálog hitelek esetében a nem kamatjellegű akciós feltételek (értékbecslési díj elengedése, folyósítási jutalék kedvezmény) változatlanok.

A refinanszírozási piac változásait követve az elmúlt napokban az Erste felülvizsgálta a deviza alapú jelzáloghitelek finanszírozási feltételeit. A felülvizsgálat eredményeként a hitelintézet a forint alapú hitelek mellett a továbbiakban is biztosítja a lakossági és vállalati ügyfelei számára a deviza alapon történő hitelfelvételt, ezért országos hálózatában változatlanul elérhetőek az euró és a svájci frank alapú hitelek - áll a közleményben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.