BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tovább gyengülhet a forint a rossz gazdaság miatt - Kamatvágás lesz?

Hétfőn reggel erősödött az euró a dollárhoz képest, a dollár gyengült a jenhez viszonyítva

A szakértők az euró napközbeni tovább emelkedésére számítanak. Pénteken a dollár némileg drágult a korábban elért 13 éves mélypontról a jennel szemben, de végül továbbra is igen alacsonyan zárt az amerikai járműipar megmentésével kapcsolatos washingtoni huzavona miatt.

Röviddel 8 óra előtt a bankközi devizapiacon az euró 1,3473 dolláron állt a péntek késő esti 1,3365 dollár után. A dollár 91,29 jenről 90,90 jenre gyengült.

A forintot illetően a szakértők azt mondták, hogy a pénteki jelentős gyengülés után - amit a globális hangulat romlása okozott - hétfőn némileg mérsékli a veszteséget. Jelentős forint-erősödés azonban nem valószínű.

Összességében gyengülhet a forint az év végéig, mert a várakozások szerint az MNB december 22-én kamatot csökkent, és rosszak a gazdasági kilátások. Röviddel 8 óra előtt az euró 267,55 forintra erősödött a péntek késő esti 266,02 forintról (+0,58 százalék). A dollár 198,63 forintról 197,22 forintra esett (-0,71 százalék).

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.