BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tovább gyengült a dollár

Kedden az értéktőzsdék nyitásakor az euró 1,3711 dollár volt vételi árfolyamon a londoni bankközi devizapiacon, és az értéktőzsdék zárása után 1,3813 dollár volt, újabb kéthavi csúcs táján, 0,0119 dollárral drágább a hétfői későinél, 5,38 százalékkal gyengébb a dollárhoz képest, mint év végén.

A kedvezőtlen gazdasági hírek a korábbi hetekben segítették a dollárt, mert a befektetők egyebek közt amerikai államadósságba is igyekeztek menekíteni pénzüket.

Bár az amerikai kincstárjegy továbbra is drágul, ezek a pénzforrások most már szűkösebbek, és az amerikai autóipari mentőterv múlt heti, szenátusi kudarca óta népszerűbb az euró és a japán jen. A befektetők biztosra veszik, hogy a Fed este folytatja a kamatcsökkentést, ez is mind jobban nyomja a dollárt az utóbbi két napban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.