BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Wall Street-i "próféta" a biztonságát félti - Folytatódik a Madoff-ügy

Harry Markopolos már 2000-ben figyelmeztette a tőzsdei felügyeletet arra, hogy az 50 milliárdos csalással vádolt Bernard Madoff tisztességes módszerekkel nem produkálhat akkora hasznot, mint amekkorát ígért.

Harry Markopolos csalások felderítésére szakosodott pénzügyi szakember, aki a jelek szerint mindenkinél korábban derítette fel Bernard Madoff ügyét. A közgazdász már 2000-ben tájékoztatta a tőzsdei felügyeletet (SEC) arról, hogy a most 50 milliárd dolláros csalással vádolt üzletember nem tisztességes módszerekkel dolgozik – tudósít az AP.

A szakértő a bostoni, washingtoni és New York-i szervet is felkereste és csaknem egy évtizeden keresztül hiába próbálta figyelmeztetni a hatóságot. Markopolos ma jelenik meg a Kongresszus illetékes bizottsága előtt, miután korábban kétszer visszautasította a meghallgatáson való részvételt. Mint mondta, miután az SEC nem tett semmit, féltette a saját és családja biztonságát.

A közgazdász most előterjeszti a felügyelet átszervezésével kapcsolatos javaslatait, amelyekre azért van szükség, mert véleménye szerint az működésképtelen és rombolja az Egyesült Államok hírnevét a globális pénzügyi világban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.