BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyurcsány és a forint: délutánra megnyugodott az árfolyam

Rövid kilengést követően nyugodt maradt hétfőn a forint árfolyama, vagyis Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szombati bejelentése nem tett komoly hatást a hazai deviza mozgására.

 Délelőtt rövid időre 308 forintos szintig gyengült a deviza, de a délutáni kereskedésre 302 forintért is adták már az eurót.

Suppan Gergely, a Takarékbank elemzője szerint globális jókedv segítette a feltörekvő piaci ralit, ehhez képest Gyurcsány bejelentése nem tett nagy benyomást a befektetőkre, akik a jelenlegi helyzetben inkább kivárnak a magyar piacon. Suppan szerint pozitív, hogy Gyurcsány teret enged egy nagyobb ívű reform-elkötelezett program kibontakozásának.

A piaci kivárásra illusztris példa, hogy ma teljes mozgás nélkül voltak az állampapír-piaci hozamok. Az elemző hozzáteszi: kicsi a jelentősége annak, hogy Surányi György potenciális miniszterelnök jelölt többször is kritizálta a jegybank politikáját, ami miatt akár feszültség is kibontakozhat Simor András és a potenciális miniszterelnök jelölt között. Most mindenki inkább a hiteles névre és programra vár, ez fogja befolyásolni a forint mozgását is – tette hozzá.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.