BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Napi Tipp: érdemes aranyba fektetni

Jelentős árupiaci drágulást jósolnak elemzések, amelyek között is az arany ralijára számítanak kiemelten a közgazdászok. Az arany ismét erős korrelációban mozog a dollár árfolyamával, ha a zöldhasú gyengül, a nemesfém ára felmegy.

 „Az arany már ezen a héten elérheti az ezer dolláros szintet, ha megmarad a dollár gyengülése” – mondja Ralph Preston, a Heritage West árupiaci kereskedője. Január óta erősödik a kapcsolat az amerikai fizetőeszköz árfolyama és az arany árazása között (a kettő inverz mozog egymásnak). Március 10-e óta a dollár értékének 12 százalékát veszítette el (hat vezető világdevizából összerakott kosárral szemben), míg ez idő alatt a nemesfém 9,9 százalékot drágult.

Andrew Chaveriat, a BNP Paribas elemzője szerint az év végére 1200 dollárra drágulhat egy uncia arany, míg egy hónapon belül 1050 dollárra szökhet fel a jegyzés. Natalia Naqvi, a Barclays londoni szakértője is hasonlóan optimista a nemesfémmel kapcsolatban, mint mondja, a befektetői hangulat pozitív marad a közel jövőben, ami miatt a dollár további gyengülését lehet feltételezni.

A technikai elemzések ezek mellett a feltételek mellett a középtávú 1200 dolláros árszintet prognosztizálják – teszi hozzá. Andrey Kruychenkov, a VTB londoni szakértője szerint a dollár és az arany között fennmarad az erős kapcsolat, míg a nemesfém korrelációja gyengül a részvénymutatókkal.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.