BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Visszatér a bőség kora a bankszektorban?

Egyre több írás jelenik meg arról, hogy az amerikai bankok mennyire jó második negyedéves gyorsjelentéseket tehetnek közzé, köszönhetően a javuló piaci környezetnek és a felfutó kereskedési aktivitásnak - írja elemzésében a Cashline.

Egyrészt nagyban segítette a bankok megítélését a második negyedévben végrehajtott tőkeemelések sora (összesen 89 milliárd dollár), másrészt nagyban megugrott a kereskedési üzletág gyöngyszemeinek tartott, magas hozammal és jutalékkal bíró kötvénykereskedés.
Sok esetben már azt mondják, hogy a valaha látott legjobb teljesítményt gründolhatták össze a ’trading’ divíziókban, melynek legnagyobb haszonélvezője a Goldman Sachs és Morgan Stanley duó lehetett - mondják a Cashline elemzői.

Ugyanakkor a többi bank esetében az elemzık kiemelik, hogy az úgynevezett toxikus eszközökön várható veszteségleírások és a lakossági jelzáloghitelezés visszaesése miatt a negyedéves eredményszámok gyengébbek lehetnek - tették hozzá a szakértők.

javuló piaci környezetnek és a felfutó kereskedési aktivitásnak - írja elemzésében a Cashline.VG Online-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.