BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Devizahitel-leállítás: a bankok nem követik a K&H példáját

A K&H Bankon kívül más nagybank nem állítja le a lakossági devizahitelezést: az Erste, a Budapest Bank, az OTP és a CIB Bank is folytatja eddigi gyakorlatát.

Mint arról korábban már beszámoltunk, a K&H Bank július 3-tól felfüggesztette a lakossági devizaalapú hitelek befogadását, köztük a devizaalapú lakáshitelekét is.

Az Erste Banknál közölték: továbbra is nyújtanak kölcsönöket a lakosságnak euróban. Az igaz, hogy - a hitelezési kockázatok elkerülése érdekében - korábban már életbe léptettek olyan intézkedéseket, amelyek szigorították a deviza alapú kölcsönök nyújtását.

A Budapest Bank mind a lakosságnak, mind a vállalatoknak folytatja a devizahitelezést, sőt a lakosság számára nemcsak euróban ad kölcsönöket, hanem svájci frankban is.

A CIB Bank már korábban felfüggesztette a svájci frank alapú hitelezést a lakosságnak, de továbbra is biztosítja az euró alapú kölcsönöket.

A hazai fizetőeszköz márciusi mélypontját követő erősödés a törlesztésekkel együtt több mint 250 milliárd forinttal apasztotta a devizaalapú lakáshitel-állományt május végéig. A forint erősödése mindenekelőtt a megerősödött befektetői bizalomnak tudható be - ami a devizahiteleseknek különösen kedvez.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.