BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Teljesen leállhat a devizahitelezés a bankok szerint az MNB tervével

A devizahitelezés teljes leállásához vezetne a pénzintézetek szerint a banki magatartási kódex MNB által elkészített első verziója – adta hírül tegnap a Napi Gazdaság.

A lap értesülései szerint a jegybank javaslata alapján az ügyfelek által egy hónapban fizetendő törlesztőrészletek összege nem haladhatná meg a nettó jövedelmük 30 százalékát forintalapú és 15 százalékát devizaalapú hitelek esetében.

A Magyar Nemzeti Bank sajtóosztálya a Világgazdaság kérdésére elmondta, hogy a havi nettó jövedelem 30 százalékáig terjedő javasolt törlesztési teher (a forinthitelekre) a nemzetközi gyakorlatban is elterjedt, a devizahitelek ennél alacsonyabb korlátja pedig az árfolyam-ingadozás miatti kockázatot hivatott csökkenteni.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.