BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A forint ma New Yorkot figyeli

Minimálisan gyengült a forint az euróval szemben csütörtökön kora reggel.

Röviddel 7 óra előtt az euró 268,75 forint volt a londoni bankközi piacon a szerda késő esti 268,53 forinttal szemben (+0,08 százalék). Ugyanekkor a dollár 188,25 forint volt, a szerda késő esti 188,30 forint után (-0,03 százalék). 



 Elemzők szerint a forint árfolyama csütörtökön a globális tőzsdei folyamatokat fogja követni. "Ha a New York-i tőzsde vezető mutatója, a Dow Jones ipari átlag (DJIA) emelkedik, akkor a forint várhatóan erősödik, ha pedig a DJIA csökken, akkor a forint gyengülhet" - idézett a DowJones hírügynökség egy értékpiaci kereskedőt.

A lengyel és a cseh valuta erősödhet csütörtökön. A varsói központi bank monetáris tanácsának tagjai várhatóan jelzik, hogy vége a monetáris enyhítés időszakának, és a jövő év elején kamatemelés következhet, "mindez pedig erősítheti a zlotyt" - mondta egy kereskedő. Prágában takarékossági intézkedésekről tartanak egyeztetéseket legfelső szinten. Ha eredményeket hoz a megbeszélés, akkor a korona erősödhet, bár a közelgő választások miatt a piacon nem számolnak azzal, hogy a politikusok komoly, a népszerűségvesztés kockázatával járó megszorító lépésekre szánják el magukat.

Kora reggel az euró 4,1195 zlotyt ért, szerdán későn 4,1180-at(+0,04 százalék). Csehországban az euró 25,4550 koronát ért, 0,07 százalékkal többet a szerdai 25,4380 koronánál. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.