BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kockázatcsökkentés, előrelátó gondoskodás

A magyar lakosság megtakarításai csökkennek, az öngondoskodás szükségességét még mindig nem ismerjük fel, a pénzügyi kultúra fejlesztésre szorul, az emberek a biztonságos és kiszámítható befektetési formákat részesítik előnyben – derül ki az Aviva Életbiztosító által ebben az évben készített nemzetközi kutatásból. A cég elnök-vezérigazgatóját, Bartók Jánost kérdeztük a piaci folyamatokról és a hazai tapasztalatokról.

- Hogyan élték meg az ügyfelek a hosszú távú befektetéseik hozamának a válság hatására bekövetkezett átmeneti csökkenését?

- A gazdasági válság ideiglenesen megingatta az emberek hitét jövőbeni befektetéseik eredményességében. A mi feladatunk most az, hogy tényeken alapuló, a józan észre ható érvekkel segítsünk az embereknek felismerni az öngondoskodás szükségességét.

- Miként reagált az Aviva Életbiztosító a piacon tapasztalható bizalomvesztésre és a kockázatvállalási hajlandóság csökkenésére?

- A megtakarításokban bízókat arra ébresztette rá a visszaesés, hogy befektetéseik mellett nagy szükségük van a klasszikus kockázati fedezetekre is. A biztosító fontos feladata, hogy reagáljon a megváltozott piac szülte igényekre, éppen ezért unit-linked termékeinket is úgy fejlesztettük tovább, hogy azok alkalmasak legyenek az ügyfelek kockázatviselő képességének nyomon követésére. A nyár elején bevezetett díjmentes árfolyamfigyelő szolgáltatásunk (stop loss) beállításával ügyfeleink kiküszöbölhetik a kockázattűrő képességüket meghaladó esetleges árfolyamveszteségeket.


- Mi a feladatuk az értékesítőknek a jelenlegi piaci helyzetben?

- A korábbi rossz hangulat és a megtakarítások árfolyamértékének átmeneti visszaesése nemcsak az ügyfeleket érintette, de hatással volt az értékesítők munkájára is. A folyamatosan bővülő, az ügyféligények változásainak megfelelően alakított termék- és szolgáltatási kínálat mellett hangsúlyosabb szerepet kap a nagy ügyfél-elégedettséget biztosító kötelékek megerősítése. A hosszú távú befektetési és életbiztosítási szolgáltatásokat mindig is a személyes értékesítés vitte előre. Hiszünk abban, hogy tovább erősíthetjük az ügyfelek belénk vetett bizalmát az újra fellendülő piacon. Ennek reményeink szerint az lesz a különösen pozitív hozadéka, hogy az emberek elkezdenek tudatosabban odafigyelni a pénzügyeikre, és mind felelősebb módon hoznak hosszú távú befektetési és kockázatkezelési döntéseket.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.