BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ma nyugis napja lehet a forintnak

Alig változott a forint árfolyama szerdán kora reggel: röviddel 7 óra után az euró 271,25 forint volt a londoni bankközi piacon a kedd késő esti 271,32 forinttal szemben. Ugyanekkor a dollár 191,54 forint volt, míg előző nap 191,99 forint.

Kereskedők szerint szerdán továbbra sem várható jelentős forgalom a bankközi devizapiacon. Újabb lendületet a következő héten, vagy inkább utána, szeptemberben kaphat a kereskedés. Úgy vélik, az elmúlt napokhoz képest kockázatkerülő hangulat van a piacon.

Elemzők szerint a cseh korona árfolyama várhatóan nem változik jelentős mértékben szerdán reggel, de a nap folyamán erősödhet, ha a pénzügyminisztérium kötvény aukcióján erős lesz a kereslet.

A szakértők szerint a lengyel zloty árfolyamát elsősorban a nemzetközi hangulat befolyásolja szerdán is, ami elsősorban az amerikai piacok zárásától függ.

A főbb amerikai mutatók mind a pozitív tartományban zártak kedden.

Szerdán reggel az euró 4,1511 zlotyt ért, ami megegyezett a kedd késő esti árfolyammal. A cseh korona minimálisan gyengült, egy euró 25,5850 koronát ért, szemben a kedd esti 25,5790 koronával.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.