BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Még mindig több milliárd banki dollár van veszélyben

A kongresszus illetékes szakértői csoportja szerint jelenleg is több milliárd dollárnyi banki betét forog veszélyben – a rossz kölcsönök továbbra is kockázatot jelentenek és a helyzet tovább romolhat.

Az amerikai Kongresszus felügyelőbizottság nyilvánosságra hozta legújabb, a banki mentőcsomag működésével kapcsolatos jelentését. Eszerint a rossz kölcsönök jelentette kockázat továbbra is számottevő, több milliárd dollár forog veszélyben – tudósít az AP.

A ma nyilvánosságra hozott tanulmány leszögezi: ha a közgazdászok félelmének megfelelően erősen növekszik a munkanélküliség és az ingatlanpiac helyzete is tovább romlik, a bedőlö hitelek tömege tovább nőhet. "Vagyis a pénzügyi rendszer továbbra is sérülékeny azokkal a hatásokkal szemben, amelyeket a banki mentőcsomag volt hivatott kiküszöbölni."

A jelentés ugyanakkor kiemeli, hogy az Obama-kormány e téren tett lépései (tőkeinjekciók, stressz tesztek és a tőkehelyzet fokozott ellenőrzése) hatékonyak. A jelentés külön kiemeli a kisbankok sérthetőségét, amellyel részletesen foglalkozik a Cashline mai iránytűje.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.