BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tartósnak bizonyulhat a gyengébb forintárfolyam

Kissé erősödött a forint árfolyama az euróval szemben pénteken korán reggel: reggel 7 óra előtt az euró 269,25 forint volt a londoni bankközi piacon a csütörtök késő esti 269,55 forinttal szemben. Ugyanekkor a dollár 187,43 forint volt, míg csütörtökön este 187,83 forint.

Elemzők szerint az euró 265-270 forint között mozog majd a nap elején. A szakértői vélemények szerint a forint-euró árfolyam trendje már csütörtökön a forint gyengülése irányába mutatott, gyors korrekció nem valószínű, sőt az is elképzelhető, hogy a gyengébb szint tartósnak bizonyul.

Pénteken gyengülhet a zloty is, ha befektetők kockázatvállalási hajlandósága továbbra is alacsony marad.

A cseh korona árfolyama pénteken a többi közép-kelet-európai valuta mozgásával mozog együtt.

Egyes elemzők szerint erősítheti valamelyest a dollárt az euróval és a közép-kelet-európai valutákkal szemben az, hogy az amerikai gazdaság második negyedéves alakulása a második becslés szerint jobb lett az elemzői várakozásoknál.

Kora reggel az euró 4,1124 zlotyt ért, ami megegyezik a csütörtök késő esti szinttel. Az euró/cseh korona árfolyam 25,4520 volt az előző nap esti 25,4560 után.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.