BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kétmillió forintos bírságot kapott a Concorde

Egy bejelentés alapján lefolytatott hatósági ellenőrzés után kétmillió forintos bírságot rótt ki a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete a Concorde Értékpapír Zrt.-re.

A felügyelet egy bejelentő beadványa nyomán azt vizsgálta, hogy a befektetési szolgáltató a megbízást megelőzően olyan tájékoztatásban részesítette-e az ügyfelet, amelyet a megbízás idején (2006. május 2-án) hatályos tőkepiaci szabályozás megkövetelt. A tájékoztatási kötelezettség tartalmi vizsgálata keretében a felügyelet a bejelentő és a társaság üzletkötője között lezajlott telefonbeszélgetést ellenőrizte. 

A felügyelet megállapította: a tájékoztatásnak szánt telefonbeszélgetés három megvásárolni kívánt értékpapír helyett egyetlen értékpapírra terjedt ki csupán. E termék esetében sem tért ki annak lényegi ismérveire, a kibocsátóra vonatkozó információk bemutatására, de még arra a lépéssorozatra sem, amely alapján a kibocsátó és a kibocsátott termékre vonatkozó információk elérhetőek lennének.

A felügyelet egyúttal felszólította a társaságot, hogy a jövőben maradéktalanul tartsa be a befektetési szolgáltatási tevékenységre vonatkozó jogszabályi előírásokat, különös tekintettel a szerződéskötést megelőző tájékoztatási kötelezettségre vonatkozókat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.