BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kiszivárgott – Mégsem ad el 50 tonna aranyat Moszkva

Oroszország közölte: visszavonja terveit, melyek szerint 20-50 tonna aranyat árverez el, miután az akció híre kiszivárgott.

Moszkva a költségvetési hiányt csökkentette volna az arany eladással, de miután az aukció híre idő előtt kiszivárgott, határozatlan időre felfüggesztette a kezdeményezést. A kormány a Times Online információi szerint annyit közölt: az eladásra nem kerül sor a megadott körülmények között és időben. A jelenlegi aranyárak mellett az árverés akár 1,7 milliárd dolláros bevételt is hozhatott volna és ez lett volna az első ilyen akció a Szovjetunió széthullása óta.

Az arany ára október 14-érte el csúcspontját és bár azóta az árfolyam csökkent, India 56 tonnás vásárlása most ismét emelt az áron. Az elmúlt két hónapban az arany a dollár gyengülésével párhuzamosan ralizott, megnövelve a befektetők érdeklődését. Az inflációs félelmek további lendületet adnak az árnak, a Société Générale szakértője szerint az árfolyam a következő években ezer dollár körül maradhat.

Mostanra Kína vette át Dél-Amerikától a világ legnagyobb aranytermelő országának járó címet, ellátási gondoktól nem kell tartani, bár a fizikai arany iránti kereslet mind a befektetők, mind az ipar részéről alacsony.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.