BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megállíthatatlanul gyengül a forint, már majdnem 275 az euró

Tovább gyengült a forint szerda este az euróhoz képest, az eurót jóval 270 forint felett jegyezték közép-európai idő szerint nyolc óra után a londoni bankközi devizapiacon.

Az euróért ekkor pontosan 274,96 forintot adtak a kedd késő esti 269,37 forintot követően (+2,08 százalék). Az európai fizetőeszköz az idén eddig 4,33 százalékkal erősödött a forinthoz viszonyítva.

A dollárhoz képest arányaiban még többet veszített a forint: ekkor 186,70 forintot adtak egy dollárért az egy nappal korábbi 181,95 forint helyett. Ez 2,61 százalékos gyengülést jelentett, az idei évben, ugyanakkor a forint még mindig "nyerésben" van a dollárhoz képest: az amerikai fizetőeszköz eddig 0,85 százalékkal gyengébb a forinthoz viszonyítva, mint tavaly év végén.

Szerdán - a nemzetközi kockázatvállalási hajlandóság csökkenése mellett - minden régiós deviza árfolyama csökkent az euróval szemben, azonban a forint zuhanása mind közül kiemelkedett: augusztus óta nem látott mértékben veszített értékéből a magyar fizetőeszköz. Devizakereskedők szerint a következő napokban a forint árfolyamának alakulása elsősorban a magyar munkanélküliségi ráta és az amerikai GDP adat alakulásától függ, mivel ha ezek elmaradnak az elemzői várakozásoktól, akkor akár a 275 forintos szintig is gyengülhet a magyar fizetőeszköz az euróval szemben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.