BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

OTP: nincs gond a tőkével

Az OTP csoport a harmadik negyedévben is nagyon jó pénzügyi eredményt produkált, bár a tőkearányos nyereség (ROE) elmarad a korábbi években megszokott értékektől – jelentette ki Bencsik László vezérigazgató-helyettes a mai, a harmadik negyedéves gyorsjelentést bemutató sajtótájékoztatón.

A vezérigazgató-helyettes szerint a csoport tőkehelyzete stabil, hiszen a harmadik negyedév végére 13 százalék feletti Tier 1 tőkemegfelelési rátával rendelkezett, ami több mint háromszorosa az előírt minimális aránynak.

Ami pedig a portfólió minőségének alakulását illeti: a vezérigazgató-helyettes közlése szerint Magyarországon a minőségromlás mára megállt, de például Ukrajnában – ahogy erre számítani is lehetett – a válság második hullámának hatásaként tovább növekedett a késedelmes hitelek aránya.

Bencsik László rámutatott: az első három negyedévben elért 130 milliárd forintos adózott eredmény jóval több az erre az évre célul kitűzött 150 milliárdos profit időarányos részénél. Ugyanakkor – tette hozzá – a 2009-es eredményt még befolyásolhatja a hitelportfólió minőségének további alakulása.

Az OTP nyerte el az idén a MasterCard - év bankja 2009. díjat, együtt a válságot legjobban kezelő bank címmel, míg az év bankára elismerés Gyuris Dánielnek, az FHB Jelzálogbank vezérigazgatójának jutott.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.