BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Piaci várakozások: hol tart a forint árfolyama?

További tájékozódási pontokra vár a piac, a forint 277 forintos euró árfolyam közelében ingadozik.

Az eurót csütörtökön délelőtt fél tízkor 276,93 forinton jegyezték a szerda délután négy órai 275,40 forint után. Csütörtökre virradó éjjel az árfolyam 276 közvetlen közelében mozgott. 

A dollár kezdetben gyengült, majd erősödött kissé az amerikai kereskedési szakaszban és az éjszaka folyamán, mivel a Fed megerősítette álláspontját az alacsony kamat "huzamosabb ideig" történő folytatása mellett, figyelmeztetett azonban, hogy a világ legnagyobb nemzetgazdaságának fellendülése "vontatott ütemben" zajlik majd. A megfogalmazás kissé óvatosabb a korábbinál, amelyben szintén az alacsonykamat-politika folytatása mellett tett hitet a Fed.

A kissé óvatosabb megfogalmazás a befektetőket is óvatosabb pozíció vállalásokra, némi profit kivételre késztette. Előzőleg, az euró 1,4900-ig erősödött a dollárral szemben, majd visszahúzódott az 1,4820-nál lévő technikai ellenállási küszöbig. 

Miután a piac túljutott a Fed-ülésen, a figyelem most az EKB és a Bank of England mai üléseit követő nyilatkozatokra, valamint a pénteken esedékes amerikai foglalkoztatási adatokra vár. A tájékozódási pontnak tekintett események bekövetkezéséig a piaci magatartás tartózkodó és óvatos lesz, a kockázatvállalási hajlandóság alacsony, ami a magasabb hozamú devizák esetében a gyengülés mellett szól. Hosszabb távon azonban a dollár gyengülést trendjét töretlennek látják a szakértők, a dollár index csökkenő trend fel hajlik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.