BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Unalmas napon kissé erősített a forint

Kissé erősödött a forint pénteken, az eurót délután négy órakor 269,34 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben, szemben a csütörtök délutáni 270,24 forinttal.

Az MTI által megkérdezett devizapiaci kereskedők elmondták: rendkívül alacsony forgalmú, nagyon eseménytelen nap volt a pénteki a devizapiacokon. Az euró egész nap a 268,80 és a 269,80 forintos szint között ingadozott, míg a régiós devizákban sem volt nagy mozgás, egyedül a lengyel zloty erősödött erőteljesebben a pénteki kereskedésben.

A szakértők szerint a meglehetősen alacsony forgalom hátterében az állhat, hogy a nagyobb alapok novemberben zárják pénzügyi évüket, így már nem vállalnak pozíciókat.

Az elemzők úgy vélték, a jövő héten is megmaradhat az alacsony érdeklődés a fejlődő piaci devizák iránt, így a forint várhatóan a 270 forintos euróárfolyam körül, a 268 és 273 forintos sávban mozoghat majd. A devizapiaci kereskedők rámutattak: a vártnál rosszabb magyar GDP adat nem befolyásolta érdemben a forint árfolyamát, mivel a piac vélhetően számított a rossz eredményre, annak csupán mértéke volt kérdéses.

A dollárt péntek délután 181,33 forint körül jegyezték a csütörtök délutáni 180,82 forint után. A euró/dollár árfolyam egészen az 1,4843-as szintig csökkent péntek négy órára, a csütörtök délutáni 1,4933-as szintről. A svájci frank jegyzése 178,35 forintra változott a csütörtöki 178,55 forintról.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.