BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Alig fizetnek a dollárbetétek

Gyakran nullához konvergáló éves kamatokat érhetnek el dollárbetéteiken a lakossági banki ügyfelek, amihez az is nagyban hozzájárult, hogy az idén folyamatosan 0,25 százalékon állt az amerikai irányadó ráta.

Az utóbbi fél évben pedig a dollár árfolyamának alakulása sem javított a helyzeten: a zöldhasú több mint nyolc százalékkal gyengült a forinthoz képest.

A jövő évre vonatkozó kilátások sem túl biztatók az árfolyam szempontjából: az elemzők többsége a dollár további gyengülését vetíti előre.

Igaz, 2009 egészét tekintve még így is kedvező a kép, már ami az árfolyam alakulását illeti: az év eddigi szakaszában elért, a Bloomberg által kalkulált átlagkurzus még mindig meghaladja a 202 forintot, szemben a múlt év egészében mért 172-es értékkel. (A tetőpontját – hasonlóan a többi devizáéhoz – március 5-én érte el a kurzus, akkor egy dollárért 252 forintot adtak a kereskedők.)

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.