BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jelentősen gyengült a forint - Mi áll a háttérben?

Jelentősen gyengült a forint, az eurót kedden délelőtt fél tízkor 276,20 forinton jegyezték, szemben a hétfő délutáni 273,48 forinttal.

Hétfőn este, a hazai piac zárása után már 274 forint fölött jegyezték az eurót a londoni devizapiacon, és kedd reggel is ezen a szinten indult a kereskedés.

A dollár 189,49 forintot ért délelőtt 1,4561 dolláros euró árfolyam mellett, szemben a hétfői 186,85 forint és 1,4644 euró/dollár után. 

A svájci frank jegyzése 182,35 forint lett 180,97 forint után, 100 japán jent pedig 213,0 forinton jegyeztek 211,24 forint után.

A régiós devizák szintén gyengültek reggel, de a legnagyobb mértékben a forint. A kiváltó okok között a dollár euróval szembeni erősödését, valamint Mexikó szuverén adósságának Standard and Poor''s általi leértékelését említették a kereskedők. 

A várakozások szerint reggel még kicsit tovább gyengülhet a forint, akár 277-ig is emelkedhet az euró árfolyama, de a nap végére - a megjelenő amerikai adatok fényében - már megnyugodhatnak a piacok. Délután fontos piacbefolyásoló adatok jelennek meg az Egyesült Államokban - egyebek közt az ipari termelésről -, ezekkel szemben alapvetően pozitívak az elemzői várakozások.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.