BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az euró várhatóan nem lesz 1,50 dollár közelében az idén

Az euró a jelenlegi szinten marad a dollárhoz képest az idén, és nem valószínű, hogy ismét 1,5 dollárra erősödne - a Reuters által megkérdezett elemzők véleményének az átlaga szerint.

Az elemzők azzal számolnak, hogy 12 hónapon belül az euró 1,45 dolláron áll majd.

A megkérdezett 63 elemző közül csak 20 számított arra, hogy a következő három hónapban az euró 1,50 dollárra, vagy még ennél is magasabb szintre kerülhet. Az előző, decemberi felmérésben a 61 megkérdezett közül még többen, 39-en várták ezt. 

A szakérők véleményét elsősorban a dollár év végi hajrája változtatta meg, továbbá a görög államháztartási hiánnyal kapcsolatos aggodalmak, és azok a felerősödött vélekedések, hogy az amerikai jegybank (Fed) esetleg az általánosan vártnál korábban megkezdi a kamatemelést. 

A januárban megkérdezettek közül csupán 22-en valószínűsítették, hogy az euró valamikor az idén átlépi a tavaly elért - 17 havi csúcsnak számító - 1,5145 dolláros szintet. Decemberben még 43 szakértő várta ezt.

Szerdán kora délután az euró 1,4354 dolláron állt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.