BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az OTP vezette a drágulást

A pénteken publikált gyenge munkaerő-piaci adatok – zsugorodó amerikai foglalkoztatottság, 11 éves csúcson az európai munkanélküliség – megakasztották a befektetők profitrealizálását, ez azt sugallja, ezen a héten lefelé korrigálhatnak a piacok.

Az indexek Európában és az Egyesült Államokban fél százalék körüli pluszban zártak, a feltörekvő térségben nagyobb nyereség volt jellemző: a BUX például 1,07 százalékos emelkedés után 22 197,11 ponton zárt. A részvényszekció óriási forgalmat bonyolított le – 30,35 milliárd forintot –, ennek kétharmadát a hazai nagybank részvényei hozták össze.

Az OTP-részvény 2,13 százalékos drágulás után 5737 forinton zárt. Drágultak más hazai blue-chipek is: a Mol-részvények 1,57 százalékkal, 19 370 forintra, a Magyar Telekom-papírok 0,69 százalékkal, 722 forintra.
A devizapiacon a dollár mozgásával ellentétes irányba mozdultak el a feltörekvő pénzek: a hazai fizetőeszköz 267,45 forintra erősödött az euróval szemben, a dollár ára 185,40 forintra esett, míg a svájci frank 180,83 forinton zárt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.