BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jön a választás, mi lesz a forinttal?

Minimálisan erősödött a forint csütörtökön reggel az előző esti árfolyamhoz képest: az eurót röviddel nyolc óra előtt 268,27 forinton jegyezték a nemzetközi bankközi devizapiacon, szemben a szerda esti 268,50 forinttal.

Az euró forint árfolyama kereskedők szerint a hét hátralévő részében is a 270 forintos szint alatt maradhat, hosszabb távon azonban e fölé kerülhet. Az idei első negyedévet tekintve gyengülést vetít előre a tavaszi választás közeledtével növekedő bizonytalanság - idézte a Reiffeisen Bank elemzését a DowJones gazdasági hírszolgálat.

A térségi valuták közül a cseh korona és a lengyel zloty is erősödött az euróval szemben. Az euró 0,09 százalékkal 26,2100 koronára, és 0,03 százalékkal 4,0891 lengyel zlotyra erősödött szerda estéről csütörtök reggelre.

A forint csütörtökön reggel kismértékben a dollárral szemben is erősödött; egy dollár 186,35 forintot ért a nemzetközi bankközi devizapiacon, szemben a szerda késő esti 186,27 forinttal.

Friss deviza- és részvénypiaci adatokat itt találhat

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.