BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Stabilizálódott a forint "állapota"

Szerdán kora reggel stabilizálódott a forint a keddi gyengülés után: az eurót 267,57 forinton jegyezték a nemzetközi deviza kereskedelemben, kedden későn este 267,30 forint/euró volt az árfolyam.

Kedden megtorpant a forint erősödése, miután a kínai monetáris szigorítás híre megfordította a hangulatot a nemzetközi részvénypiacokon, gyengítve a befektetők kockázatvállalási hajlandóságát.

Elemzők szerint a keddi gyengülés után szerdán az euró a 267,20-269,20 forint közötti sávban mozoghat, nagy kilengések nem várhatók, a piacokat a globális folyamatok mozgatják.

Szerdán a lengyel zloty árfolyama is stabilizálódhat az euróval szemben a 4,08 zloty/euró szinten, s megközelítheti a 4,04-4,06 zloty/eurót. 

A cseh korona árfolyama kissé erősödhet a nap folyamán, és 26,200 korona alá mehet az euró árfolyama a kedd késői 26,210 után, ha nem romlik a nemzetközi befektetői hangulat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.