BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Stabilizálódott a forint: mennyi egy euró most?

Kedden kora reggel stabilizálódott a forint: az eurót 272,16 forinton jegyezték a nemzetközi deviza kereskedelemben, hétfőn későn este 272,00 forint/euró volt az árfolyam.

Kereskedők szerint a forint a következő napokban is viszonylag szűk sávban, 270,00-272,50 forintos euró árfolyam között fog mozogni. Nem lépett ki az elmúlt napokban kialakult árfolyam tartományból a forint az MNB kamatvágását követően sem: az eurót délután negyed ötkor 271,88 forinton jegyezték a bankközi deviza kereskedelemben a péntek délután négy órai 272,03 forint után.

A kereskedők szerint a piac is és az MNB is meg van elégedve a 270 forintos euró árfolyam környezetében ingadozó forint árfolyammal.

Lengyelországban a zloty árfolyamát alapvetően a nemzetközi piaci mozgások fogják befolyásolni kedden, a lengyel valuta valószínűleg erősödni fog. Kedd reggel az euró 4,0815 zlotyt ért, hétfőn későn 4,0685-öt. 

A cseh korona tovább erősödhet a múlt heti veszteségek után, ha a részvénypiacok jól teljesítenek. A koronát 25,9750 korona/euró árfolyamon jegyezték kedden kora reggel, hétfőn későn egy euró 25,9830 koronát ért.


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.