BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Este a 275-ös eurószint közelében tanyázik a forint

A nemzetközi devizakereskedelemben pénteken röviddel este nyolc előtt 274,55 forinton jegyezték az eurót, szemben a csütörtök esti 273,38 forinttal.

A forint nap közben három alkalommal is kísérletet tett a 274 forintos euróárfolyam-küszöb áttörésére, majd estére a határ felett állapodott meg. Az euró jegyzése nap közben 272,50 és 274,50 forint között mozgott.

A nemzetközi devizapiacokon az euró tovább gyengült, a dollár pedig folytatta erősödését. Az euró árfolyama tavaly május óta nem látott mélységet ért el 1,3600 közeli szinten. Az eurót az eurózóna pénzügyi stabilitásával szemben felmerült kételyek terhelik néhány tagország adósságszolgálati problémái miatt, de árfolyamának gyengüléséért a világgazdaság fellendülési ütemének korábbi, túlzottan optimista megítélését követően kialakult kockázatkerülés is felelőssé tehető.

Az euró/dollár árfolyam szélsőséges alakulása az elmúlt napokban nyomott hagyott a térségbeli devizák árfolyamán is, amelyek szintén gyengültek, olyannyira, hogy már az elmúlt hónapokban kialakult viszonylag stabil mozgási sávjaik határait feszegetik.

A forint tavaly augusztus óta nagyjából a 265-275 forintos euróárfolyam-tartományban mozgott. Gyengülését erős technikai ellenállási határ akadályozza a 274 és 275 forintos euróárfolyamoknál.

Az eurót 1,3594 dolláron jegyezték pénteken röviddel este nyolc előtt, a csütörtök késő esti 1,3730 dollár után.

A lengyel zloty szintén gyengült, az eurót 4,1130 zlotyárfolyamon jegyezték a csütörtök esti 4,0738 után. A korona erősödött, az eurót 26,1790 cseh koronán jegyezték péntek este a csütörtöki 26,2560 után.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.